Financieel Admin. Medewerker

Algemeen

financieel_administratief_medewerker

Als financieel administratief medewerker ben je binnen een bedrijf op meerdere plaatsen inzetbaar ter ondersteuning voor met name financieel administratieve werkzaamheden. Denk aan het verrichten van onder andere boekhoudkundige werkzaamheden, calculaties en financiële controlewerkzaamheden. Met het diploma Financieel Administratief Medewerker op zak ben je klaar voor een interessante, veelzijdige baan!

Ligt je interessegebied met name bij het financiële gedeelte van de administratie en zou je daar graag je werk van maken? Dan is de opleiding Financieel Administratief Medewerker echt iets voor jou!

De opleiding

Vooropleiding

Er is geen specifieke opleiding vereist, al is een minimale vooropleiding VMBO / MAVO een aanbeveling. Als je het diploma Administratief Medewerker al bezit, hoef je nog maar twee modulen te volgen in de opleiding Financieel Administratief Medewerker. Beschik je over het diploma Telefonist(e)/Receptionist(e), dan hoef je nog maar vier modulen te volgen. Beschik je over het diploma Secretaresse, dan hoef je nog maar twee modulen te volgen.

Niveau

Het niveau van deze opleiding is te vergelijken met MBO, niveau 3.

Programma

De opleiding bestaat uit de volgende acht modulen:

 1. Telefoneren
 2. Toetsenbordvaardigheid
 3. Praktijkvaardigheden
 4. Tekstverwerken (Word)
 5. Rekenvaardigheid
 6. Spreadsheet (Excel)
 7. Boekhouden
 8. Computerboekhouden (Exact)

Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor één of enkele losse modulen.

Opleidingsduur

De opleiding bestaat uit vier keer tien weken. In elke periode van tien weken worden twee modulen gegeven. De gehele opleiding kan dus in veertig avonden (één jaar) worden afgerond. Elke module wordt afgesloten met een examen van BTA College, dat in de tiende week wordt afgenomen. Je legt dit examen af in de vertrouwde omgeving van je eigen school! Het is ook mogelijk om de cursus versneld te volgen. Je kunt er dan voor kiezen om de cursus in twee dagdelen per week te volgen. Je bent dan na 20 weken klaar met de opleiding.

Diploma/certificaat

Alle modulen worden afgesloten met een examen van BTA College. Bij voldoende resultaat geeft dit recht op een BTA College certificaat. Indien de resultaten van alle modulen samen aan de slagingsregels voldoen, ontvang je het diploma Financieel Administratief Medewerker van BTA College. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een landelijk erkend LSSO examen. U dient zich dan zelf per module aan te melden bij het examenbureau LSSO. Kosten voor het landelijk examen LSSO zijn niet inbegrepen.

Vrijstellingen

Voor de module Toetsenbordvaardigheid wordt een vrijstelling verleend indien een gelijkwaardig diploma of certificaat (blindtypen 10- vingersysteem, minimaal 130 aanslagen per minuut) kan worden overlegd, dat minder dan drie jaar geleden is behaald. Het is na overleg mogelijk een instaptoets af te leggen, wanneer een diploma niet erkend is of ouder is dan drie jaar. Bij een voldoende resultaat ontvang je een vrijstelling.

Voor de module Tekstverwerken wordt een vrijstelling verleend op basis van een erkend diploma of certificaat dat minder dan drie jaar geleden is behaald voor de juiste versie van het tekstverwerkingspro-gramma Word.

Voor de module Spreadsheet wordt een vrijstelling verleend op basis van een erkend diploma of certificaat dat minder dan drie jaar geleden is behaald voor de juiste versie van het spreadsheetprogramma Excel.

Voor de module Rekenvaardigheid kan een vrijstelling worden verleend als je beschikt over het diploma HAVO-wiskunde, MBO-lang economie, AOV-middenstand, BKB/PDB of een gelijkwaardig diploma.

Voor de module Boekhouden kan een vrijstelling worden verleend als je beschikt over het diploma BKB/PDB of een gelijkwaardig diploma.

Als je denkt voor een vrijstelling in aanmerking te komen, kun je daar-voor een schriftelijk verzoek indienen. Je moet dat verzoek wel voor het begin van de opleiding insturen. Sluit kopieën van diploma’s, certificaten en cijferlijsten bij.

Doorstroommogelijkheden

Als je de opleiding Financieel Administratief Medewerker met succes hebt afgerond, heb je de volgende mogelijkheden:

 • Je kunt jezelf desgewenst verder bekwamen in de boekhouding door het volgen van een cursus BKB of PDB.
 • Er is een overstap mogelijk naar de opleiding Secretaresse. Voor deze opleiding bezit je al vier certificaten. Door ook de modulen Zakelijk Nederlands, Zakelijk Engels, Kantoorpraktijk en Notuleren te volgen, kan het diploma Secretaresse behaald worden.

Waar/wanneer

Startdata

Je kunt op vier momenten per jaar met de opleiding starten. De modulen zijn onafhankelijk van elkaar te volgen.

 • Start september
 • Start november
 • Start februari
 • Start april
  Direct starten is ook mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden!

Lestijden

Van 09.30 – 12.00 of 19.00 tot 21.30 uur (één uur en een kwartier per module), inclusief een pauze van vijftien minuten. De cursus wordt gegeven op de dinsdagavond en/of de woensdagochtend.

Leslocatie

BTA College

Kosmonaut 6b
3824 MK AMERSFOORT

t. 033 2586609

Tarieven

Prijs opleiding Financieel Administratief Medewerker

 • Modulen:
  Toetsenbordvaardigheid 
  Tekstverwerken (Word) 
  Telefoneren 
  Praktijkvaardigheden 
 • Rekenvaardigheid 
  Spreadsheet (Excel) 
  Boekhouden 
  Computerboekhouden 
 • Prijs voor de gehele opleiding in losse modulen is € 1929,--.
  Prijs bij aanmelding complete opleiding € 1795,--. Uw voordeel € 134,--.
  U kunt de complete opleiding ook betalen in 12 termijnen van € 161,--.

Deze kosten zijn inclusief boeken en examen BTA College.