Administratief Medewerker

Algemeen

administratief medewerker

Als administratief medewerker ben je binnen een bedrijf op meerdere plaatsen inzetbaar voor verschillende administratieve zaken. Daarbij kan je denken aan receptietaken en telefonische contacten. Ook kan je ingezet worden voor archivering, postverwerking, verwerken van teksten en andere ondersteunende administratieve taken.

Ben je een duizendpoot en zie je in de toekomst zo’n veelzijdige baan wel zitten? Dan kun je deelnemen aan de opleiding Administratief Medewerker!

De opleiding

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Als je het diploma Telefonist(e)/ Receptionist(e) al bezit, hoef je nog maar twee modulen te volgen in de opleiding Administratief Medewerker.

Niveau

Het niveau van deze opleiding is te vergelijken met MBO, niveau 2.

Programma

De opleiding bestaat uit de volgende zes modulen:

 1. Telefoneren
 2. Toetsenbordvaardigheid
 3. Praktijkvaardigheden
 4. Tekstverwerken (Word)
 5. Rekenvaardigheid
 6. Spreadsheet (Excel)

Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor één of enkele losse modulen.

Opleidingsduur

De opleiding bestaat uit drie keer tien weken. In elke periode van tien weken worden twee modulen gegeven. De gehele opleiding kan dus in dertig ochtenden of avonden (binnen een jaar) worden afgerond. Elke module wordt afgesloten met een examen van BTA College, dat in de tiende week wordt afgenomen. Je legt dit examen af in de vertrouwde omgeving van je eigen school! Het is ook mogelijk om de cursus versneld te volgen. Je kunt er dan voor kiezen om de cursus in twee dagdelen per week te volgen. Je bent dan na 20 weken klaar met de opleiding. 

 

Diploma/certificaat

Alle modulen worden afgesloten met een examen van BTA College. Bij voldoende resultaat geeft dit recht op een BTA College certificaat. Indien de resultaten van alle modulen samen aan de slagingsregels voldoen, ontvang je het diploma Administratief Medewerker van BTA College. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een landelijk erkend LSSO examen. U dient zich dan zelf per module aan te melden bij het examenbureau LSSO. Kosten voor het landelijk examen LSSO zijn niet inbegrepen.

Vrijstellingen

Voor de module Toetsenbordvaardigheid wordt een vrijstelling verleend indien een gelijkwaardig diploma of certificaat (blindtypen 10- vingersysteem, minimaal 130 aanslagen per minuut) kan worden overlegd, dat minder dan drie jaar geleden is behaald. Het is na overleg mogelijk een instaptoets af te leggen, wanneer een diploma niet erkend is of ouder dan drie jaar. Bij voldoende resultaat ontvang je een vrijstelling. Voor de module Tekstverwerken wordt een vrijstelling verleend op basis van een erkend diploma of certificaat dat minder dan drie jaar geleden is behaald voor de juiste versie van het tekstverwerkingsprogramma Word.

Voor de module Spreadsheet wordt een vrijstelling verleend op basis van een erkend diploma of certificaat dat minder dan drie jaar geleden is behaald voor de juiste versie van het spreadsheetprogramma Excel.

Voor de module Rekenvaardigheid kan een vrijstelling worden verleend als je in het bezit bent van het diploma HAVO- wiskunde, MBO-lang economie, AOV-middenstand, BKB/PDB of een gelijkwaardig diploma.

Als je denkt voor een vrijstelling in aanmerking te komen, kun je daarvoor een schriftelijk verzoek indienen. Je moet dat verzoek wel voor het begin van de opleiding insturen. Sluit kopieën van diploma’s, certificaten en cijferlijsten bij.

Waar/wanneer

Startdata

Je kunt op vier momenten per jaar met de opleiding starten. De modulen zijn onafhankelijk van elkaar te volgen.

 • Start september
 • Start november
 • Start februari
 • Start april
  Direct starten is ook mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden!

 

Lestijden

Van 09.30 – 12.00 of 19.00 tot 21.30 uur (één uur en een kwartier per module), inclusief een pauze van vijftien minuten. De cursus wordt gegeven op de dinsdagavond en/of de woensdagochtend.

 

Leslocatie

BTA College

Kosmonaut 6b
3824 MK AMERSFOORT

t. 033 2586609

 

Tarieven

Prijs opleiding Administratief Medewerker

 • Modulen:
  Toetsenbordvaardigheid 
  Tekstverwerken (Word) 
  Telefoneren 
  Praktijkvaardigheden 
 • Rekenvaardigheid 
  Spreadsheet (Excel) 
 • Prijs voor de gehele opleiding in losse modulen is € 1429,--.
  Prijs bij aanmelding complete opleiding € 1295,--. Uw voordeel € 134,--.
  U kunt de complete opleiding ook betalen in 9 termijnen van € 159,--.

Deze kosten zijn inclusief boeken en examen BTA College.